פלסטיקה של העצם בעת השתלת שיניים, הינה התערבות כירורגית, המאפשרת הגדלה של נפח העצם, במקום המיועד להתקנה של שתל או מספר שתלים דנטליים. הצורך בהתערבות זו, נובע מכך שלאחר אובדן שיניים, מתקיים תהליך של ספיגת רקמת העצם, וצמצום בגובה וברוחב של העצם האלבאולרית בלסת העליונה או התחתונה, שתפקידה "להחזיק" את שורש השן או את השתל העתידי.
קיימות סיבות בריאותיות נוספות לניתוחי עצם, כגון דלקת חניכיים חמורה, קרבת רכס העצם לסינוס או עקירה טראומה של השן.
ישנן שיטות רבות ומגוונות להשלמת נפח עצם, אך העיקרון העומד בבסיסן הוא בדרך כלל השתלה של חומר עצם מגוף המטופל או מחומר עצם אורגני חיצוני.
הרמת סינוס
בתוך החלק העליון של הגולגולת ועצמות הפנים מצויים חללים, המצופים בשכבת רירית דקה. חללים אלו קרויים סינוסים. כאמור, כאשר מדובר בהשתלת עצם בלסת העליונה, ישנם מצבים כאשר דפנת הסינוס קרובה מדי לאזור ההשתלה המיועד, ויש צורך בפעולת הרמה מיוחדת כחלק מהשתלת עצם.
הרמת סינוס פתוחה
שיטה זו מאפשרת הרמה של רירית הסינוס בכ-5-6 מ"מ ואך יותר, והיא כוללת פתיחה צדדית וחיצונית של הרקמות הרכות, באזור החיבור בין הלחי לחניכיים. לאחר ביצוע הפתיחה, הרופא מרים בעדינות את דפנת הסינוס, וממלא את המרווח שנוצר בחומר עצם. לאחר מכן, הוא מתקין חוצץ המונע מגע של חומר העצם עם רקמת החניכיים. על פי השיטה ה"קלאסית" יש צורך בהחלמה של כ-5-6 חודשים טרם ביצוע השתלת שיניים, אך כיום קיימות טכניקות המאפשרות התקנה של השתל עוד במהלך אותה ההתערבות, מה שחוסך המתנה ממושכת וחיתוך נוסף של החניכיים.
הרמת סינוס סגורה
בניגוד להרמת סינוס פתוחה, בשיטה הסגורה החיתוך מתבצע במקום ההשתלה העתידי, ואזור החיתוך הינו קטן יותר. מלבד כך, העקרון הינו דומה, ומדובר הרמה של דפנת הסינוס ובהשלמה של חומר העצם. הבחירה בשיטה הסגורה נעשית כאשר יש צורך בהרמה מעטה יותר, ומדובר בפעולה פחות פולשנית.
מכיוון שבכל מקרה מדובר בתהליך מורכב ועדין, הדורש מיומנות ומקצועיות, כלל ההתערבויות הכירורגיות כדוגמת ניתוחי עצם, מבוצעות על ידי רופא מומחה לכירורגיה פה ולסת בעל ידע וניסיון קליני רב. כמו כן, אנו מציעים מגוון של פתרונות נוספים למחוסרי עצם, אשר מאפשרים להימנע מתקופת החלמה ארוכה וסיבוכים.
הירשמו עכשיו לביקור במסגרת מרפאת שיניים בירושלים ותיהנו מאבחון מקיף, התייעצות עם רופא ובניית תכנית טיפול התואמת את הצרכים שלכם.