כל מה שצריך וחשוב לדעת על עקירת שיני בינה בירושלים
שן בינה היא למעשה השן הטוחנת השלישית הצומחת בין הגילים 16 ל-30 ומכיוון שהיא השן האחרונה שבוקעת, עלול להיווצר מצב בו אין מקם בלסת לבקיעתה ולכן היא בוקעת באופן חלקי או נותרת כלואה באופן מלא בחניכיים.
בכל המקרים בהם שיני הבינה בוקעות באופן חלקי או צומחות בזווית שונה מיתר השיניים, הדבר עלול לגרום לאי נוחות מתמשכת המלווה בנפיחות מקומית וכאבים.
במקרים אלו, שיני הבינה מקשות על האכילה ועלולות להשפיע על העצב המצוי בלסת ואף לפצעים בפה. אולי הגיע הזמן לעקירת שן בינה בירושלים במרפאתינו.
עקירת שיני בינה – מתי הדבר הכרחי?
עקירה של שיני בינה במרפאת שיניים נדרשת בכל אותם מקרים בהם השן צמחה בזווית לא אחידה לזווית של יתר השיניים ובכל אותם מקרים בהם השיניים בקעו באופן חלקי או נותרו כלואות בחניכיים.
יחד עם זאת, עקירת שיני בינה אינה הכרחית בכל מקרה וישנם מצבים שעל אף שהליך בקיעת השן מלווה בכאבים הליך בקיעתה נעשה באופן תקין בסופו של דבר. כמו כן, ישנם מקרים בהם רופא השיניים המטפל מחליט לבצע חתן קטן בחניכיים המאפשר לשן הבינה לבקוע בקלות ובכך הכאב הנלווה לבקיעתה פוחת.
כפועל יוצא מכך, עקירת שן בינה בירושלים במרפאתנו הוא תהליך המתחיל בראש ובראשונה באבחון מעמיק של מצב שיני הבינה בשלב בקיעתן וצמיחתן ובמידת הצורך מתבצעות שתי פעולות של עקירה בהתאם למצב השן, האחת, פעולת עקירה של שן בינה באופן הזהה לעקירת שן רגילה, והשנייה, פעולת עקירה כירורגית.
פעולת עקירה כירורגית של שיני בינה – מה חשוב לדעת?
ניתוח לעקירת שן בינה נדרש בכל אותם מקרים בהם שן הבינה קרובה לעצב, דבר העלול להיות מלווה בכאבים חוזרים ונשנים ובתחושת אי נוחות בזמן לעיסה בעיקר.
במקרים אלו, קיים סיכון גם לפגיעה עצבית והדבר מחייב טיפולי שיניים ואת קיומו של ניתוח לעקירת השן. הליך כירורגי זה מיושם במסגרת עקירת שן בינה בירושלים במרפאתנו באמצעות מומחה לכירורגיית פה ולסת.
במסגרת ההליך הניתוחי המיושם תחת הרדמה מקומית של האזור המנותח, ניתן להוציא את השן בחתיכות קטנות ו/או לעקור אותה מהמקום בשלמותה וזאת בהתאם לצמידות השן לעצב.
בשני המקרים, עם סיום הליך העקירה קיים הכרח בתפירת האזור המנותח, כאשר חלק מהתפרים מתכלים מעצמם וחלק מהם נדרשים להוצאה על ידי הרופא המטפל מספר ימים לאחר ההליך הכירורגי.
הליך ההתאוששות מניתוח עקירת שן בינה נמשך מספר ימים, כאשר ביום – יומיים הראשוניים האזור המנותח עלול לדמם. כמו כן, במהלך ה-24 השעות הראשונות לאחר ההליך הניתוחי, מומלץ להימנע משתיית משקאות חמים העלולים לגרום לפתיחת התפרים.
הליך ההתאוששות בימים הראשונים עלול להיות מלווה גם בנפיחות אזור הפנים וכאבים מקומיים באזור המנותח. ברוב המקרים, תופעות אלו חולפות מאליהן תוך יום עד מספר ימים ובכדי להפחית את עוצמת הכאב מומלץ להצטייד במשככי כאבים ולהימנע מצחצוח השיניים באזור המנותח.